Τετάρτη

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2012

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ
26-02-2012



    
          Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν στην αποκριάτικη εκδήλωση του χωριού μας, να δούν, να χειροκροτήσουν, να τραγουδήσουν  και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας  στα αποκριάτικα δρώμενα. Μαζί χορέψαμε παραδοσιακά τραγούδια, βιώσαμε αναπαραστάσεις εθίμων όπως το γαιτανάκι, το δρώμενο   της χάψας, το γανωτζή, των χορών γύρω απο τη μεγάλη τζαμάλα, των πολυφωνικών τραγουδιών,τα πειράγματα και οι αναπαραστάσεις του παππού και της γιαγιας με άφθονο κρασί και πλούσια φαγητά!.







Ο ΠΑΠΠΟΥΣ & Η ΓΙΑΓΙΑ


Ο ΑΡΑΠΗΣ 

Το καρναβάλι στο Δροσοχώρι έχει την δική του προσωπική πινελιά που το κάνει ξεχωριστό.


Ο ΓΑΝΩΤΖΗΣ


 ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ
Βλέποντας τα παιδιά να πλέκουν τις κορδέλες, φάνηκε ότι αυτός ο χορός εκφράζει, όσο κανένας άλλος το πνεύμα της αποκριάς, και δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι αυτής της γιορτής.




Η ΧΑΨΑ

Η ΧΑΨΑ









Με την κινητοποίηση ανθρώπων, που με μεράκι δουλεύουν ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα και την ενεργητική συμμετοχή των συμπολιτών μας και κυρίως της νέας γενιάς στα πολλαπλά δρώμενα της Αποκριάς λεμε όχι στη διοργάνωση ''τυποποιημένων'' εκδηλώσεων που στηρίζονται στη συνήθεια, και ναι στην παράδοση που"ακουμπά σε βαθιές ρίζες και καθιερωμένες αξίες".
Παράδοση και τραγούδι τα καλύτερά μας όπλα! Χωρίς όπλα μπορεί να πολεμήσαμε, αλλά χωρίς τραγούδια ποτέ...!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ See HD 1080p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου